Vieraskiertue jatkuu - haastattelussa Mika Jussila

Maajoukkuetauko on vietetty, ja Liiga jatkuu taas lauantaina. Leijona Futsal jatkaa vieraskiertuettaan vielä kahden pelin verran, kun ensin lauantaina kohdataan Oulussa Tervarit, ja ensi viikolla Pirkkalassa PJK. Nappasimme haastatteluun alkukauden peleissä tehot 2+2 väsänneen Mika Jussilan.

Jussila ja LeiF köröttelevät lauantaina Ouluun kaksi voittoa alla. Sievi kaatui kotihallissa lukemin 6-3, ja GFT puolestaan Espoossa lukemin 2-5. Voittoputkea lähdetään jahtamaan sarjanousija Tervareiden vieraaksi. Tervarit on perinteinen liigajoukkue, jonka visiitti ykkösdivariin jäi yhden kauden mittaiseksi, kun joukkue nousi täksi kaudeksi takaisin pääsarjatasolle.

Vaikka joukkue onkin vielä pisteittä, se on jo osoittanut pirteitä otteita muun muassa johtamalla lukemin 0-2 KaDyn vieraana. Helpolla pisteitä ei siis tule, kuten ei tule ensi viikon keskiviikkona Pirkkalastakaan. Vieraskiertueen keskellä tavoitimme Mika Jussilan muutamaa kommenttia varten.

Minkälaisen arvosanat annat joukkueelle ensimmäisestä viidestä liigapelistä - ja miksi?
- 8-. Eli ihan hyvä, mutta kaikki joukkueen sisällä tietävät meidän pystyvän vielä paljon parempaan. Suunta on kuitenkin oikea ja harjoituksissa tehdään koko ajan hommia pelin parantamiseksi. Yleisilme on ollut hyvä. Viimeistelyssä on ollut eniten parantamisen varaa. Puolustuspeli sen sijaan on ollut huomattavasti paremmalla tasolla viime vuoden lokakuuhun nähden. 

Miten henkilökohtaisesti kesä ja alkusyksy on sujunut
- Henkilökohtaisesti siinä mielessä hyvin, että olen saanut harjoitella terveenä ilman loukkaantumisia. Pelien osalta sama kuin joukkueellakin, eli viimeistelyn kanssa on ollut alkuvaikeuksia. Nyt vaikuttaisi kuitenkin isoimmat apinat saatua potkittua pois selästä ja tietynlainen rentous alkaa löytymään. Taktisella puolella koen olevani tällä hetkellä huomattavasti valmiimpi pelaaja kuin esimerkiksi viime vuonna samaan aikaan.

Minkälaisia pelejä odotat tulevilta vierasotteluilta Tervareita ja PJK:ta vastaan?
- Lähtökohtaisesti molemmat ottelut ovat tietenkin paperilla niitä pelejä, jotka on voitettava. On kuitenkin huomattu, ettei tässä sarjassa ole ainuttakaan helppoa peliä ja kaikki jengit tulevat Leiffiä vastaan hurjalla asenteella taistelemaan. Tulevista vastustajista etenkin Tervarit ovat pelanneet tuloksiaan paremmin. Kotonaan he pystyvät vääntämään hyvin, joten meillä ei ole varaa antaa yhtään siimaa, vaikka sarjataulukko muuta väittäisikin.